یکی از روش های هرس سبز انگور سربرداری و قطع شاخه ها می باشد که از سال ها قبل در بین موکاران موسوم است.در این هرس سر شاخه ها به طول ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر هرس می شوند.
سر شاخه ها را در اوایل دوره ی گل دهی بر می دارند به این عمل ترپاز می گویند.
با این عمل از رشد طولی ساقه جلوگیری می کنند و موادغذایی که باید صرف رشد سبزینه ای می شد به گلها تغییر مسیر می دهد و از ریزش آنها تا حدی جلوگیری میکند.
واکنش ارقام مختلف در برابر سربرداری یکسان نیست به طوری که سربرداری برخی ارقام باعث ازدیاد محصول آنها می شود و در برخی ارقام اثر چندانی ندارد