چای سبز (Camellia sinensis) نوعی درختچه ای به رنگ سبز همیشه سبز از چین است. از برگهای سبز جوانه درختچه می توان برای تهیه چای استفاده کرد. Camellia sinensis دارای گلهای سفید با گلهای زرد است که در اواخر پاییز شکوفا می شوند. در فضای باز این درختچه می تواند تا 4 متر بلند باشد ، اما در گلدان و در داخل خانه معمولاً فقط به 2 ارتفاع می رسد.
گلدان با سوراخ های زهکشی فراوان که تقریباً دو برابر اندازه توپ ریشه گیاه است انتخاب کنی. زهکشی مناسب بسیار ضروری است ، زیرا گیاه چای تحمل خاک غرقاب را ندارد.گلدان را با یک خاک اسیدی خوب پر کنید. گیاه را در مرکز گلدان قرار دهید و ریشه ها را با خاک پر کنید. تاج گیاه را که در بالای قسمت خاک قرار دهید.
گیاه چای را در محلی با نور روشن ، غیرمستقیم و دمای حدود 21 درجه تنظیم کنید. برای شکوفا شدن گیاه ، بعد از ظاهر شدن جوانه ها در زمستان ، دما را به 7 تا 13 درجه کاهش دهید. اجازه دهید 3 تا 4 سانتیمتر از سطح خاک بین آبیاری خشک شود. اجازه ندهید خاک کاملاً خشک شود.در هر آبیاری کاملا گیاه را سیراب کنید به نحوی که آب اضافه از حفره های زهکشی خارج شود. بگذارید خاک تخلیه شود و نگذارید گلدان در آب جمع شده در زیر گلدانی بنشیند.
درختچه ی چای خود را در فصل رشد فعال معمولاً از بهار تا پاییز تقویت کنید. هر سه هفته یکبار کود دهی انجام شود پی اچ کود اسیدی باشد. کود را نصف غلظت توصیه شده از سوی سازنده استفاده کنید. هر سال بعد از دوره شکوفه ، بوته را هرس کنید. ساقه های مرده یا آسیب دیده را با برش های هرس جدا کنید. ساقه را تا پایه درختچه برش دهید. برای هرس برای اندازه یا شکل ، شاخه های جداگانه را فقط بالای جوانه یا گره برگ برش دهید.
گلدان را دو تا چهار سال یکبار یا هر زمان که نیاز به رشد درختچه بود ، تعویض کنید. اگر ریشه ها از ظرف بزرگتر هستند ، به یک ظرف کمی بزرگتر منتقل کنیو یا ریشه ها را برای قرار دادن در گلدان کمی هرس کنید.