ترخون یکی از سبزی های پر طرفداره که در در سبزی خوردن مصرف میشه. خاص بودن ترخون به دلیل مزه ی تند ، گس و شیرین آن است.ارتفاع ترخون به ۵۰ تا ۶۰ سانت میرسد.برگ این گیاه باریک و بلند و به رنگ سبز تیره بوده و مزه آن تُند و بسیار معطر میباشد .ترخون را به عنوان سبزی خام مصرف می کنند و برای معطر ساختن خیارشور و سالاد و غیره استفاده می کنند .
ترخون در مناطقی کشت میشود که از هوای گرم و آفتابی برخوردار باشد. ترخون درجه حرارتهای پائین را به سهولت تحمل میکنند، بهطوری که دمای (۱۵-)درجه سانتیگراد را بدون هیچ آسیبی تحمل میکند. گیاهان هنگام بروز هوای سرد در فصل بهار دچار سرمازدگی نمیشوند و به رویش خود ادامه میدهند.
ترخون را بوسیله نشا یا ریشه تکثیر می کنند .به این ترتیب که اوایل بهار ریشهها را از زمین خارج ساخته و قطعه قطعه می کنند . هر قطعه را در نقطهای جداگانه به صورت خطی و یا متفرق می کارند .معمولا چون ریشه گسترش پیدا می کند ، فاصله بین ریشهها را در زمان کاشت بین ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر در نظر می گیرند .
اگر میخواهید ترخون را در باغچه کشت کنید، مقداری خاک برگ و ورمی کمپوست را با خاک مخلوط کنید. و برای کشت در گلدان مخلوط کوکوپیت + پیت ماس + خاک باغچه ترکیب خوبی است.ترخون به نور زیاد خورشید نیاز دارد. در خانه میتوانید ترخون را پشت پنجره نورگیر پرورش دهید.ترخون به آب زیاد احتیاج ندارد. در خانه و در گلدان هر سه روز یکبار و در باغچه هفته ای یکبار.
ترخون را میتوان یک یا دوبار در سال برداشت کرد. اولین برداشت در مرحله گلدهی انجام میگیرد. اوایل تابستان زمان مناسبی برای اولین برداشت است. از اواخر شهریور تا قبل از بروز سرما میتوان دومین برداشت را انجام داد. گیاهان باید از فاصله ۷ تا ۸ سانتیمتری از سطح زمین برداشت شوند در غیر اینصورت گیاهان خشک میشوند. در صورتی که از پیکر رویشی گیاه به عنوان سبزی یا ادویه استفاده شود، میتوان سه بار در سال محصول را برداشت کرد.