1
|
افسانه سادات فرود
|
سلام خیار مکزیکی مزه ی ترشی دارد.میوه ها پس از اینکه کاملا برسند روی زمین می ریزند. یکی از دلایل تلخ شدن خیار وارد شدن ترکیبات تلخ برگ ها به درون میوه است. خدای متعال درون خیار ماده ای به نام کوکوربیتاسین B و کوکوربیتاسین C قرار داده است. علت وجود این دو ماده در خیار این است که این مواد باعث ترشح املاحی می شوند که موجب تلخ و بد مزه شدن برگ ها می شوند. از این رو حیوانات دیگر و حشرات این برگ ها را نمی خورند. حال اگر این دو ماده به درون میوه هم نفوذ کند موجب تلخ شدن میوه یا بخشی از آن می شود. علت وارد شدن این دو ماده به درون میوه هم بروز استرس برای گیاه است. زمانی که گیاه یکی از مشکلات زیر را داشته باشد، دو ماده تلخ وارد میوه می شوند و آن را تلخ می کنند. باید این عوامل را بشناسید و اقدام به برطرف کردن آن ها کنید.
1- خشکی هوا
خشکی هوا یکی از دلایل بروز استرس در گیاه است. اگر در منطقه ای هستید که هوای گرم و خنکی دارید، مطمئن باشید که گیاه شما حتما تلخ می شود. پس باید شرایط رطوبتی مناسب را فراهم کنید. باید در چنین شرایطی تعداد آبیاری را زیاد تر کنید و در اطراف گیاه مالچ بپاشید تا رطوبت خاک کاملا محفوظ بماند.
–2 خاک فقیر
یکی دیگر از عوامل بروز استرس و در نتیجه تلخ شدن خیار، فقیر بودن خاک از مواد مغذی است. برای پرورش خیار باید مواد آلی و مغذی خاک را با استفاده از کودهای مناسب تامین کنید تا استرسی به گیاه وارد نشود. اگر خاک کشت فقیر است باید میزان کود دهی را به 4 هفته یک بار افزایش دهید.
3- کمبود نور
طبق تحقیقات انجام شده توط سازمان جهاد کشاورزی این نتیجه حاصل شده است که مناطقی که کمبود نور خورشید دارند و یا این که زمان هایی از سال که آفتاب کافی وجود نداشته است، گزارشات زیادتری از به دست امدن خیارهای تلخ به دست امده است. پس باید خیار در مکانی کاشته شود که بیشترین میزان نور را در طول شبانه روز دریافت کند.
پس در صورتی که این موارد را رعایت کنید و از بذر مرغوب هم استفاده کنید حتما محصولی با کیفیت خواهید داشت و خیارهای شما هم تلخ نمی شود.
|
|