فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  


 گروهبندی گیاهان زراعی بر اساس عکس العمل به طول روز :

در این گروهبندی چگونگی عکس العمل گیاه نسبت به طول روز یا طول شب در رابطه با تبدیل مریستم رویشی به جوانه گل مورد نظر است.
در این گروهبندی گیاهان را به دو گروه اصلی روز بلند و روز کوتاه تقسیم می کنند. هرگاه اکثر ارقام و یا واریته های یک گونه گیاهی ( ماهیتا روزبلند یا روزکوتاه) عکس العملی به بطول روز نداشته باشند آن گونه را ممکن است بی تفاوت محسوب نمود.

اما در هر حال آن گونه ماهیتا روزبلند یا روز کوتاه محسوب می شود. بسیاری از ارقام اصلاح شده گیاهان زراعی عکس العمل زیادی بطول روز ندارند و بی تفاوت می باشند. هرچه رقمی دیررس تر باشد ،‌حساسیت آن به طول روز بیشتر است و چون در شرایط مشابه دیرتر از از سایر ارقام به مرحله گلدهی می رسد به آن دیر رس می گویند. در بین گیاهان زراعی سویا از همه بطول روز حساس تر است.

علاوه بر طول روز ، عواملی مانند بالایی حرارت هوا ، کمبود ازت و رطوبت خاک ، افزایش سن گیاه و ذخیره غذایی آن در تسریع انتقال از رویشی به زایشی نقش دارند. گیاهان روزبلند – انتقال از مرحله رشد رویشی به رشد زایشی در گیاهان روز بلند همراه با افزایش طول روز تسریع می گردد و روزهای کوتاه منجر با تأخیر در گلدهی آنها می شود. گیاهانی مانند گندم ، جو ،‌چغندر ، خود و گلرنگ در این گروه قرار می گیرند.

گیاهان روزکوتاه – انتقال از مرحله رشد رویشی به زایشی در گیاهان روزکوتاه همراه با کاهش طول روز تسریع می گردد و روزهای بلند منجر با تأخیر در گلدهی آنها می شود. گیاهانی مانند سویا ، کنف ،‌ذرت ،‌ذرت خوشه ای ، آفتابگردان ، پنبه ، برنج و لوبیا چشم بلبلی در این گروه قرار می گیرند.  

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.