جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود :
1 جو پوست نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده
2 جو پوست كنده كه پوست آن گرفته شده است
3 جو سفید كه پوست وسبوس آن گرفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است .
جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است
1 غذایی بسیار مقوی است .
2 خاصیت نرم كننده دارد . و ملین می باشد
3 در قدیم از جو زیاد استفاده می كردند .
4 برای نقرس مفید است .
5 جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و كم خونی و سوء هاضمه است .
6 ماء الشعیر برای درمان سل ،زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .
7 ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.
8 ماء الشعیر را با خشخاش كوبیده برای سردرد مفید است .
9 برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناك بگذارید .
10 جو را با شكر مخلوط كرده غذای خوبی برای اطفال است .
11 بیسكوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شكم درد را از بین می برد.
12 سرد مزاجان باید جو را با شكر بخورند.
13 كشك الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
14 برای برطرف كردن گلو درد و ورم گلو كشك الشعیر را قرقره كنید .
15 برای پائین آرودن كلسترول از جو استفاده كنید .
16 جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می كند