نام علمی :
Monilia brown rot
عامل بیماری Moniliniaاست كه آنامورف آن monilia می باشد.
سه گونه دارد:
1- M. Laxa
معروف به European brown rot
2- M. Fructicolaمعروف به American brown rot كه در ایران وجود ندارد.
3- M. Fructigena
میزبانها در ایران : سیب، گلابی، به، زردآلو، گوجه، گیلاس و زردآلو
درایران مهمتر است و M.laxaاز آن جدا شده است(از سمنان). بیماری به گل
شاخه و میوه میزند ولی میوه های رسیده حساسترند. میوه هایی كه روی درخت
كاملاً سالمند ویكدفعه شروع به قهوای شدن می كنند مشكوك به این بیماریند.
میوه های آلوده سریعاً می ریزند. اینها به تدریج می پوسند وحالت چرمی سفتی
پیدا میكنند وتشكیل اسكلروت قارچ را می دهند. اسكلروت در بهار جوانه زده
وتولید آپوتیسیم می نماید وآسكوسپورها گیاه را آلوده میكنند.
كنترل شیمیایی: سمپاشی زمستانه (زیرا به سه صورت اسكلروت ، میسلیوم و
كنیدی زمستانگذرانی دارد) . سمپاشی دربهار بعداز تشكیل گل انجام می شود.
توصیه: بهداشت باغ ؛ جمع آوری میوه های آلوده . هرس شاخه های آلوده