نام علمی :
Citrus anthracnose
عبارت آنتراکنوز به معنای شبه زغال Like-coal واولین بار توسط Faber و Dunal در سال ۱۸۵۳ روی انگور گزارش شده است. بیماری در سال ۱۳۲۶ توسط اسفندیاری از مناطق شمالی کشور جمع آوری وگزارش شده وسپس در سال ۱۳۳۳ از مناطق جنوب توسط شریف گزارش گردیده است.
آنتراکنوز مرکبات انتشار جهانی دارد. بیماری ناشی از گونه Colletotrichum gloeosporiodes در انواع مرکبات که نشانه های آن لکه های نکروتیک در برگ و خشکیدن سرشاخه هاست. در میوه نشانه بیماری به صورت لکه های قهوه ای تا سیاه ظاهر می شود. آنتراکنوز میوه در میوه های رسیده مخصوصاً واریته های میان رس و زودرس گریپ فروت دیده می شود.
▪ کنترل شیمیایی :
۱) استفاده از قارچ کشهای فربام، زینب، کاپتان به نسبت ۲- ۱.۵ درهزار
۲) در پاییز موقع خواب سمپاشی با دو کیلوگرم سولفات مس، یک کیلوگرم سولفات روی و دو کیلو گرم آهک وصد لیتر آب
▪ توصیه ها
۱) تقویت گیاه
۲) حذف شاخه های خشکیده در پاییز
۳) کنترل آفات وسایر بیماریها