١٨/١١/١٤٤٠ --- 7/21/2019 --- ۱۳۹۸ يکشنبه ۳۰ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه ی تکثیر موز
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  58  نفر
بازدید امروز :  1710  بازدید
بازدید دیروز :  17592  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
باغبانی >> هرس كردن در ختان زیتون
 

هرس كردن در ختان زیتون

 

هرس كردن در ختان زیتون :

به تعداد نظریه های گوناگون در مورد هرس كردن ،شیوه های مختلف هرس وجود دارد

از اطلاعات ذیل می توان فقط به عنوان راهنما استفاده كردودر مورد فواید روش های مختلف هرس كردن واحتیاجات  شیوه های گوناگون برداشت محصول به هرس بایستی تحقیق و بررسی نمود.هرس بیش از حد در میان باغداران بدون تجربه مرسوم است.

12-18 ماه اول

*وقتی ارتفاع درخت به300میلیمتر تا 600میلیمتری رسید، شاخه هاییكه از زیر 300 میلیمتر شروع به رشدمی كنند حذف كنید.

*شاخه هاییكه از بالای 300میلیمتری رشد می كنند ،شاخه های اصلی هستند بایستی نصف آنها را قطع نمود تا رشدشان كند گردد.

*شاخه های رشد سریع و قوی را جایگزین شاخه های اصلی آسیب دیده یا كند رشد نمایید.

*وقتی ارتفاع درخت بین 900میلیمتر و 2/1متر باشد،شاخه های در حال رویش از تنه در فاصله بین 300میلیمتر و600میلیمتر را حذف كنید.

*بسته به رقم،تهیه زمین واقلیم،درمدت رشد از 300میلیمتر تا 2متر درختی با تنه راست2/1متر كه برای برداشت مكانیكی لازم می باشد بایستی در مدت 18ماه تا 2سال بدست آید.

هرس كردن بایستی محدود به تثبیت شكل درخت به صورت:

* شكل گلدانی بسیار متداول،یا

*شكل تك تنه یا تك مخروطی،یا

*شكل هرمی،یا

8شكل چند هرمی.

سال دوم تا چهارم به درخت اجازه رشد روی تاج خود می دهند.

*هرس كردن را محدود به حذف شاخه های پایینتراز یك مترو ترمیم یافتن هر آسیبی می كنند.

*درخت بایستی به شكل گلدانی قابل تشخیص در مدت 4سال رشد نماید.

هرس كردن درخت بالغ

*هرس كردن بطور معمول هردو سال انجام می شود.

*بطور سنتی هرس كردن را بعد از برداشت محصول شروع می كنند.

*در مناطق بسیار سرد از هرس كردن در زمستان بایستی اجتناب گردد.

*از هرس كردن در زمان جریان شیره گیاهی اجتناب گردد چون زخم های هرس بطور كامل مسدود وبسته نیستند.

*شدت هرس كردن را بایستی در نظر گرفت.

بارندگی در طی دوره پاییز-زمستان بلافاصله قبل از هرس كردن.

محصول سال های قبل.

وضعیت رویشی درختان در زمان هرس كردن.

محصول مورد استفاده جهت ترش كردن یا روغن.

تراكم كشت و نوع تربیت

درخت را طبق اندام آن به ترتیب ذیل هرس كنید.

*پایه

*پیش بر

*مركزی

*تاج

درخت زیتون را به چهار قسمت تقسیم كنید.

هرس را از پایه درخت شروع و به سمت تاج ادامه دهید.

پایه

ضمن هرس كردن،مسیر های جریان آزاد عناصر غذایی از ریشه ها به تاج وپیش بر و برعكس را با هرس تثبیت كنید.ترتیب آزاد راه ها را به صورت جاده های اصلی،جاده های فرعی،خیابان ها،كوچه ها وكوچه های فرعی تصور كنید.

*پاجوش ها عدم تعادل درخت را نشان می دهند.

*سعی در یافتن علت خسارت،هرس بیش از حد،بیماری نمایید.

*پاجوش های رویش یافته را حذف كنید مگر اینكه آنها برای جایگزینی درخت بیمار لازم باشند.

* هر نوع جوانه رویش یافته در زیرشاخه دهی تنه اصلی را حذف كنید.

پیش بر( apron )

بیشترین میوه درخت در این قسمت تشكیل می شود.

در صورتیكه شك داشته باشید،شاخه ای را قطع نكنید.

*حذف پاجوش ها،شاخه های راست قوی با رشد كم برگ.

*حذف شاخه های پژمرده وآویزان ضعیف كه به سمت داخل پیش بر در حال رویش هستندو سایه اندازی دارند.

*حذف شا خه های ضعیف پژمرده كه برای فضا رقابت می كنند.

مركزی

شاخه هاراباكمترین مقدار لازم برای جریان هوا و نفوذ نور،  قطع كنید.

نمو شاخه بایستی تقریبا نصف شاخه های پیش بر و تاج باشد.

تاج فوقانی

*تاج برای نمو درخت مهم است.

*تاج درخت به دو دلیل هرس می شود.

محدود كردن ارتفاع درخت

تطبیق دادن به شكل گلدانی

*تاج را فقط از محلی هرس كنید كه شاخه اصلی سالم مشخص جای شاخه هرس شده را بگیرد.



مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت