دیابتیها به طور مرتب سماق بخورند
یكی از عواملی كه باعث بهوجود آمدن عوارض و بیماریهای مختلف در افراد دیابتی میشود، تركیب شدن گلوكز با مولكولهای پروتئنهای حیاتی بدن است كه به تغییر ساختار شیمیایی و عملكرد این پروتئینها منجر میشود.
مطالعات انجام شده روی این گیاه نشان داده است كه سماق به مقدار قابل توجهی مانع از این فرآیند میشود. به این دلیل مصرف منظم سماق برای مبتلایان به دیابت سودمند است. وی درباره سایر خواص سماق نیز بیان كرد: در برخی از كشورها از سماق نوشیدنی تهیه میشود كه برای تسكین درد معده به كار میرود.
همچنین پودر سماق در درمان اختلالات هضمی و مشكلات روده بزرگ، برطرف كردن حالت تهوع و بیاشتهایی نیز موثر است. سماق خاصیت ادرارزایی دارد و ضد تب نیز هست. درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضدمیكروبی این گیاه نیز به اثبات رسیده است.
گفتنی است سماق باید دور از نور خورشید و هوا قرار بگیرد و مصرف بیش از اندازه آن نیز گاهی مسمومیتزا است.